Your home is where your heart is

Muutamia kuukausia sitten, kun oltiin muuttamassa tänne, etsittiin kuumeisesti asuntoa Los Angelesista. Ei tiedetty yhtään millaista asuntoa tarvitsemme, mistä ja paljonko se tulee maksamaan. No pian kyllä realisoitui se fakta, että täällä on melko korkeat vuokrat ja paikalliset tykkäävät asua pienissä omakotitaloissa, joita täällä on paljon. Meille kuitenkin sijainti oli iso tekijä ja lopulta päädyimme Marina Del Reyn alueelle, joka on suhteellisen lähellä miehen työpaikkaa. Löydettiin tosi ihana yhteisö, eli kolmen kerroksen kerrostalokompleksi, jossa on n. 500 asuntoa ja n. 1000 asukasta. Meillä on sisäpihalla uima-allas, pore-amme, 4 grilliä, tenniskentät, koriskentät ja kuntosali. Myös pieni kiska ja nostoautomaatti kuuluvat taloyhtiöllemme.

Oli niin ihanaa saada niin sanottu pehmeä lasku tänne muuttamiseen, kun on näin paljon palveluita lähellä ja yhteisössä asuminen tuo turvallisuuden tunnetta. Monet paikalliset kuitenkin ovat ihmetelleet, että miten meitä ei harmita asua kerrostalossa. Helsingissä tähän olemme kuitenkin tottuneet ja nautimme olostamme. Amerikkalaiseen kokolattiamattoon on tietysti totutteleminen, mutta se eristää ääntä ja pitää asunnon lattiat lämpiminä. Täällä kun talvella auringon laskettua tulee melko kylmä, eikä asuntoja ole rakennettu yhtä eristäviksi kuin Suomessa.

Vuokran lisäksi tietysti ahdisti kaiken omaisuuden uudelleen hankkiminen. Otimme Suomesta mukaan vain matkalaukut, emmekä todellakaan lähteneet konteilla kuljettamaan Ikean sohvia meren yli vaan päätimme aloittaa puhtaalta pöydältä. Saimme paljon apua mieheni työkavereilta, jotka esittelivät meille paikallisia kodintavarakauppoja, kuten Bed Bath & Beyond ja Target. He myös kuskasivat meitä viikonloppuisin hakemaan pyyhkeitä ja lakanoita. Myös Amazon nettikauppa on tullut todella tutuksi ja tilasimme sieltä muun muassa sohvan. Sohva ei ole mikään maailman mukavin, mutta ajaa asiansa ja muuttuu sängyksi tarvittaessa. Itseäni nauratti, miten paljon sohva muistuttaa iPhonen sohva-emojia.

Kun olimme saaneet kaiken tarpeellisen, aloimme miettimään lisävaloja, tauluja ynnä muuta sellaista, mitä ei välttämättä heti ensimmäisinä viikkoina kaipaa. Päätimme tehdä iltaretken Ikeaan, enkä ole koskaan tuntenut oloani niin kotoisaksi Ikeassa kuin nyt. Jotenkin kaikki tuntui niin tutulta, ihanaa lukea ruotsia kaikista kylteistä ja PARASTA oli, kun löysimme Suomi-aiheiset taulut kotiimme! Tietysti ostimme myös parit korvapuustit kotiin, ettei maku vaan pääsisi unohtumaan.

Mietin, tekisinkö jonkun sisustus-postauksen, kun olen saanut kaikki tavarat kunnolla paikalleen. Mitä mieltä? Haluaisitko nähdä lisää asumisesta täällä Losissa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s